Meegereden met de verhuizing

Op 26 April 2008 was de verhuizing van de replica (op ware grote) van een Spitfire. De Spitfire was het laatste stuk wat is verhuisd van het luchtoorlog- en verzetsmuseum Crash 40-45 wat was gevestigd in Lisserbroek. 

Ze zijn verhuisd naar het Fort Aalsmeer (sector Sloten) wat in de volksmond Fort Rijsenhout wordt genoemd en wat deel uitmaakt van De Stelling van Amsterdam. Het is een prachtige en zeer "toepasselijke" lokatie. Op de site van "De Stelling van Amsterdam" vind je meer informatie.

De volgende foto's zijn van de Colonne onderweg naar Rijsenhout.

Vertrek uit Lisserbroek.            Onderweg in Lisserbroek.

Aan de achterzijde van `De Olmenhorst`. op de IJweg.           Over de brug `De Harp`.

 

De aankomst in Rijsenhout.

De Toegangspoort.    Op plaats van bestemming.

Nadat de vrachtwagen met geborgen vliegtuigmotoren en propellers was gelost, (zwaars spul.) was het de beurt aan de Spitfire. Velen handen maken licht werk. Zonder enige beschadigingen staat hij nu bij het fort in een grote box, klaar om weer opgebouwd te worden.

Toen alles op plaats van bestemming was, was het tijd om wat mooie foto's te maken van de M35 op deze bijzondere lokatie.

De "brug" is om voertuigen schoon te spuiten en niet bestemd voor onderhoud. Het is dus een autowasplaats die is gebouwd in de periode 1957-1961.

De brug op.      Op de brug. Stoere foto hé.

Zo, die staat.         De achterkant.

         De "rijplaten".

Al met al een leerzame en leuke dag gehad. Blij dat ik ook nog een kleine bijdrage heb kunnen geven aan dit bijzondere museum.  Het oorlogs- en verzetsmuseum Crash 40-45 is nu gevestigd in Rijsenhout.